Karamel (kulør) er et af de ældste farvestoffer i verden, der anvendes i mad- og drikkevarer. Det er ble-vet brugt som farven i Coca-Cola, lige siden læskedrikken kom til verden i 1886.

Karamel som kulør laves til kommercielt brug ved en proces, hvor man fjerner vandet fra sukker, efter-fulgt af isomerisation og polymerisation. E150d (ammonieret, sulfiteret karamel, klasse IV) er en af fire kategorier af karamel, der er godkendt til brug som farvestof af Europa-Kommissionen (se E-numre ne-denfor). Karamelkulør anvendes ofte i kommercielle fødevareprodukter, såsom læskedrikke, brød, øl, saucer og pynt, konfekture, morgenmadsprodukter og is. Karamel kan laves af alle i deres køkken ved at smelte sukker, og denne type karamel anvendes hovedsageligt på grund af smagen.

Karamel er fremstillet af sukker, men bidrager ikke til sukker/kalorieindholdet i en dåse Coca-Cola - den tilstedeværende mængde er ikke af fysiologisk betydning.