Sommeren er ved at være omme, og der går ikke lang tid, før det kolde og våde vejr melder sin ankomst. Efteråret er dog mere end tykke trøjer, regntøj og huer. Efteråret er også ensbetydende med masser af indendørshygge, hvilket betyder varme drikke, ild i pejsen og selvfølgelig kage – fordi hvad er hygge uden lidt sødt til ganen? 

Prøv f.eks. denne kage med Coca-Cola, og mærk, hvordan den kan være med til at gøre enhver kedelig efterårsdag lidt bedre.


(Se også ingrediensliste og fremgangsmåde nedenfor) 

Ingredienser:

Kagedej:
5 dl sukker
5 dl hvedemel
2,5 dl Coca-Cola
3,75 dl små skumfiduser
115 gram smør eller margarine
1,25 dl vegetabilsk olie
3 spsk. kakao
1 tsk. natron
1,25 dl kærnemælk
2 æg
1 tsk. vaniljeekstrakt

Glasur
115 g smør
3 spsk. kakao
6 spsk. Coca-Cola
455 g flormelis
1 tsk. vaniljeekstrakt
2,5 dl hakket pekannødder

Sådan gør du:
Samlet tid: 1 time og 15 min.
Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 45 min.

Kagedej:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Sigt sukker og mel i en skål. Tilsæt derefter skumfiduserne.

  2. Bland smør, olie, kakao og Coca-Cola i en gryde. Bring indholdet i kog, og hæld det herefter over de tørre ingredienser. Bland det hele godt.

  3. Opløs natron i kærnemælken, og tilsæt derefter æg og vaniljeekstrakt. Blandingen tilsættes herefter straks til dejen. Husk at blande godt.

  1. Smør en kageform (den skal være 22x33 cm), og hæld dejen heri.

  2. Kagen skal bages i 35-45 minutter. Mens kagen er i ovnen, laver du glasuren, så den er klar, når kagen er færdig.

Glasur:

  1. Bland smeltet smør, kakao og Coca-Cola i en kasserolle. Bring det i kog.

  2. Hæld den varme blanding over flormelissen. Husk at røre det godt sammen.

  3. Tilsæt vaniljeekstrakten og de hakkede pekannødderne.

  4. Når kagen er færdigbagt, skal du sprede glasuren ud på den varme kage.

  5. Straks herefter sættes kagen på køl.

  6. Når kagen er kold, kan du skære den i små stykker. Den er nu klar til at blive serveret.