Skab smukke blomsterlamper af genbrugte Coca-Cola flasker | Coca-Cola Danmark

Skab smukke blomsterlamper af genbrugte Coca-Cola flasker | Coca-Cola Danmark

Det er filosofien bag designer Sarah Turners flotte kreationer, der bl.a. indebærer blomster, vaser, lamper og andre unikke skulpturer skabt af genbrugte Coca Cola flasker og dåser.

 

Sarah fik allerførste gang idéen til ’genbrugsdesign’, da hun studerede:

 

”Jeg arbejdede deltid på en kaffebar på universitetet og lagde der mærke til, hvor mange plastikflasker der blev smidt ud af studerende. Det var det, der først gav mig inspirationen,” forklarer hun. ”Jeg besluttede mig for at samle alle flaskerne og prøve at lave ting ud af dem.”

 

Siden har det taget fart og med hjælp fra initiativet 5by20, som Coca-Cola står bag, har Sarah i dag sin egen onlineshop og har skabt flere håndlavede varer og skulpturer af genbrugsmateriale.

 

Med 5by20 muliggør Coca-Cola økonomisk uafhængighed for fem millioner kvindelige entreprenører på tværs af fagområder inden år 2020 – heriblandt håndværkere og designere. Initiativet tilbyder kvinderne adgang til materialer, kurser i erhvervskompetencer, finansielle ydelser samt tilknytning til en mentor, som sørger for, at de opnår den selvtillid, der skal til for at opbygge en succesrig forretning.

 

Sarah startede sit samarbejde med Coca-Cola under de olympiske lege i London i 2012. Her hjalp hun med at indrette publikumscentrummet i den olympiske park: ”Jeg lavede fem store lysekroner, der var to meter brede og lavet af flere hundrede genbrugte plastikflasker. Jeg lavede også en skulptur af en udspringer, der hopper fra en vippe og ned i det sprøjtende vand.” Siden da har hendes genbrugskreationer været udstillet på prestigefyldte udstillinger i London, Paris, Milano, Los Angeles og hendes egen hjemby.

 

Hvis du selv kunne tænke dig at gøre kunsten efter, så se med her. Trin for trin viser Sarah, hvordan du skaber en smuk blomsterlampe:

 

 

 

Se flere af Sarahs smukke genbrugskreationer i galleriet her: