Ikke affald, men en værdifuld ingrediens | Coca-Cola Danmark

Ikke affald, men en værdifuld ingrediens | Coca-Cola Danmark

Uden ordentlig emballage ville graden af beskadigede og spildte produkter stige meget, hvilket også ville påvirke miljøet i et større omfang.

 

Vi har fokuseret på vores emballages bæredygtighed i mange år:

 

  • I 1969 støttede vores virksomhed det første studie, der skulle undersøge hele miljøpåvirkningen forårsaget af emballage. Studiet dannede afsæt for de livscyklusberegninger, der i dag anvendes ved miljøvurderinger.

  • I de tidlige 1990'ere blev vi den første virksomhed, der anvendte genbrugt PET-plastik af lev-nedsmiddelkvalitet.

  • I 2009 lancerede vi i Danmark PlantBottle™ - en PET-flaske, der er baseret på op til 15% plantema-teriale.

     

I dag fortsætter vi vores arbejde med at øge bæredygtigheden af vores emballage gennem nyskabelse inden for emballage og brug af genanvendte og fornyelige materialer.

 

 

Genanvendelse

 

Genanvendelse af materialer hjælper os til at bevare vores naturlige ressourcer. Plastikflasker kan ek-sempelvis genanvendes til at fremstille nye plastikflasker, og alternative polyesterfibre af PET-plastik kan bruges i en lang række andre produkter, lige fra fleece-trøjer til bilmåtter.


Genanvendelse nedbringer mængden af naturlige ressourcer, der skal bruges til at fremstille produkter og emballage. Derudover nedbringer genanvendelse mængden af materiale, der ryger på lossepladsen.

 

Som virksomhed har Coca-Cola investeret direkte i flaske-til-flaske genindvendingsanlæg rundt i verden - i Europa i Østrig og Schweiz. Disse anlæg bearbejder millioner af kilo materiale hvert år, hvilket er med til at producere materiale til ny PET-emballage og andre plastikgenstande.