Fem Coca-Cola sodavandsautomater, der får dig til at smile | Coca-Cola Danmark

Fem Coca-Cola sodavandsautomater, der får dig til at smile | Coca-Cola Danmark

Og heldigvis er de mest kreative påfund blevet filmet. Vi har samlet fem af vores favoritter.

 

Sodavandsautomater er en gammel opfindelse, der går over hundrede år tilbage i tiden. I midten af 1800-tallet blev der i England taget patent på en automat, som solgte konvolutter og postkort, og få år senere blev det i Paris muligt at købe drikkevarer i automater. I 1929 kom den første Coca-Cola sodavandsautomat så til verden, og i dag – præcis 90 år senere – er sodavandsautomater blevet meget mere avancerede.

 

Hovedformålet med sodavandsautomater er naturligvis stadig, at det skal være nemt at købe en læskedrik, når man har brug for at slukke tørsten. Men de smarte automater kan også give folk sjove, skøre eller ligefrem meningsfulde og tankevækkende oplevelser.

 

Vi har samlet fem sodavandsautomater fra forskellige dele af verden, som har fået folk til at grine – og helt sikkert også vil få dig til at trække på smilebåndet.

 

 

1. Et knus for en Coca-Cola – Singapore

 

Man kan aldrig give for mange kram – heller ikke til en sodavandsautomat. Det mindede The Coca-Cola Hug Machine de studerende på National University of Singapore om. Her skulle man give sodavandsautomaten et knus og fik så en Coca-Cola til gengæld. Så husk at dele ud af knus omkring dig – også til sodavandsautomater – de kan nemlig også trænge til lidt kærlighed.

 

 

 

2. Giv glæden videre – Rumænien

 

Julen handler i høj grad om at dele og give glæde videre til andre. Det kom på kreativ vis til udtryk, da en helt særlig sodavandsautomat indtog bytorvet i Brasov i Rumænien. Sodavandsautomaten gav de lokale to enkle valgmuligheder: ”Free Coke for you” eller ”#ShareTheGood”. Valgte de den første, fik de en gratis Coca-Cola, som de selv kunne nyde. Valgte de derimod den anden mulighed, sendte sodavandsautomaten en ballon afsted med en lille julegave, der så svævede hen og berigede en heldig modtager.

 

 

 

3. En lille verden – Indien/Pakistan

 

Coca-Cola sodavandsautomater har også gjort en indsats for at nedbryde mure og skabe et fint øjeblik, der huskes, med en sjov forbindelse mellem to nationer. Sodavandsautomaterne "Small World Machines" skabte en direkte portal mellem mennesker i Indien og Pakistan for at vise, at det, der forener os, er langt stærkere end det, der skiller os. Idéen var simpel: Folk i Indien og Pakistan skulle blot gøre det samme på hver deres side – som fx at danse eller lade hænderne mødes og tegne symboler for fred og kærlighed.

 

 

 

4. Et kys for en Coca-Cola – Danmark

 

Nogle gange er man heldig at få mere end et kys under en mistelten. Det skete i hvert fald, da Coca-Cola for et par år siden ønskede glædelig jul og overraskede de julerejsende på Københavns Hovedbanegård. Her blev en mistelten sat på toppen af en Coca-Cola sodavandsautomat, og når danskerne så tog sig tid til at stoppe op og kysse en kær – eller en tilfældig forbipasserende – fik de til gengæld gratis Coca-Cola.

 

 

5. Smil, det smitter – Puerto Rico

 

Smil og latter skulle efter sigende være livsforlængende. Det spreder i hvert fald glæde! Derfor opfordrede Coca-Cola i Puerto Rico kunderne i et storcenter til at dele et smil og få en Coca-Cola for det. Man skulle blot stille sig foran sodavandsautomatens kamera og dele et smil med sodavandsautomaten. Som det ses i videoen, smittede smilene også hurtigt til andre i nærheden af sodavandsautomaten. Mon ikke du også trækker på smilebåndene, når du ser videoen?