Gennem årene er der opstået en del myter omkring Coca-Cola®. Her kan du blive klogere på, hvad sandheden bag de nogle af de mest udbredte er.

MYTER

Du bliver overvægtig af læskedrikke

Overvægt kan ikke tilskrives et enkelt næringsstof, som fx sukker, men det skyldes et samspil mellem flere faktorer. Det vigtigste, du kan gøre, for at forebygge overvægt er ikke at indtage flere kalorier, end du forbrænder. Utilstrækkelig motion i forhold til kalorieindtag er derfor i mange tilfælde forklaringen på, hvorfor nogle bliver overvægtige. Kalorieindholdet i en sukkerholdig læskedrik ligger på niveau med frugtjuice.

For meget sukker kan give sukkersyge

Diabetes kaldes populært for sukkersyge. Sygdommen har fået sit navn, fordi personer, der lider af sygdommen, ikke kan optage blodets sukkerstoffer i kroppens celler, men udskiller det gennem urinen. Konsekvensen af sukkersyge er, at kroppens celler ’sulter’, ud over at sukkerindholdet i blodet bliver for højt. Genetik, alder og livsstil spiller en rolle for udvikling af sygdommen, der altså ikke opstår som følge af et for højt sukkerindtag. Der er større risiko for at udvikle diabetes, hvis du er overvægtig.

I gamle dage var der kokain i Coca-Cola®

Kokain har aldrig været tilsat Coca-Cola® som ingrediens.

Syreindholdet i en Coca-Cola® kan få en tand i et glas til at forsvinde

Der er en mindre mængde syre i mange fødevarer. Det gælder også drikkevarer, som fx kulsyreholdige læskedrikke, frugtjuice, kærnemælk og saftevand. En tand, der ’lægges i blød’ i et glas med sådanne drikkevarer, vil blive påvirket i emaljen. Men indtager du drikkevarerne – herunder Coca-Cola® – på almindelig vis og i intervaller, forsvinder tænderne ikke bare. Spyttet sørger for at holde tænderne syrefri og genopretter hele tiden tændernes emalje i en remineraliseringsproces.

Coca-Cola laves efter en hemmelig opskrift, der gemmes i en bankboks i Atlanta

Alle hovedingredienser i en Coca-Cola står på flasken, som loven foreskriver. Men blandingsforholdet mellem ingredienserne samt de aromaer, der giver Coca-Cola sin helt unikke smag, ligger ganske rigtigt forsvarligt placeret i en boks i World of Coca-Cola museet i Atlanta - et stenkast fra Coca-Colas globale hovedkvarter.