Coca-Cola’s historie begyndte i 1886, da Dr. John S. Pemberton skabte en uforlignelig læskedrik med en særdeles karakteristisk smag. I dag har The Coca-Cola Company drevet forretning i knap 130 år. Vi er verdens største drikkevarevirksomhed og vi er aktive i mere end 200 lande med mere end 3.500 forskellige drikkevarer. I alle lande har Coca-Cola partnerskaber med lokale tapperier, som er ansvarlige for produktion, distribution og salg af de forskellige brands. 

Vores internationale og europæiske aktiviteter

Vi er aktive gennem vores lokale virksomheder i mere end 200 lande. Alle disse virksomheder arbejder sammen med én eller flere lokale aftapningspartnere, som producerer og sælger vore drikkevarer. Vi har mere end 250 tapperipartnere over hele verden, og de fleste af disse er selvstændige virksomheder og er ikke kontrollerede af Coca-Cola. Vi arbejder i stedet tæt sammen i forretningspartnerskaber - det vi kalder "Coca-Cola Franchise System".    

The Coca-Cola Company producerer og sælger koncentrat til tapperierne, ejer mærkerne og er ansvarlig for markedsføring af initiativer inden for specialmærker. Vores tapperipartnere producerer, emballerer, afsætter og distribuerer de endelige brands til vores kunder og salgspartnere, som dernæst afsætter vore brands til forbrugere. 
Alle tapperipartnere arbejder tæt sammen med kunder – dagligvarebutikker, kiosker, restauranter, bio-grafer, forlystelsesparker mv. - om at eksekvere lokale strategier, som er udviklet i samarbejde med Co-ca-Cola. Hver eneste dag omsætter hele denne værdikæde i omegnen af 1,9 mia. produkter.

Coca-Cola i Europa

I EU opererer Coca-Cola gennem sine lokale datterselskaber. Coca-Colas største aftapningspartnere er Coca-Cola Enterprises, som også opererer i Sverige og Norge,Coca-Cola Hellenic Company, Coca-Cola Iberian Partners og Carlsberg i Danmark og i Finland. Sammen med vores aftapningspartnere beskæftiger vi ca. 48.000 direkte medarbejdere i EU.