Julemanden byder Coca-Cola velkommen ved polarcirklen | Coca-Cola Danmark

Julemanden byder Coca-Cola velkommen ved polarcirklen | Coca-Cola Danmark

Coca-Cola Julelastbilen har for første gang gæstet polarcirklen ved den finske by Rovaniemi, der - ifølge finnerne - er julemandens officielle residens. 

 

Julemanden og Rovaniemiss borgmester, Esko Lotvonen, bød julelastbilen velkommen og gav Coca-Cola et diplom for arbejdet med at sprede juleglæde op til højtiden. 

 

 

 

“Julemanden står for venlighed og glæde, der er værdier, der er vigtige i enhver kultur. Men dette diplom vil vi gerne anerkende The Coca-Cola Company for dets lange historie med at sprede juleglæde over hele verden. Coca-Cola er kendt for juleikoner som f.eks. Julelastbilen og den rare og glade julemand," sagde borgmesteren. 

 

Den nordlige polarcirkel markerer det sydligste punkt på den nordlige halvkugle, hvor der enten er midnatssol om sommeren eller polarnat om vinteren - altså hvor solen enten ikke går ned eller ikke står op i mindst 24 timer. 

 

Rovaniemi received the status of the Official Hometown of Santa Claus in 2010. Santa Claus Village right on the Arctic Circle is Lapland’s best-known attraction that draws more than 500,000 annual visitors from all around the world.

 

Julemanden har haft til huse i mere end 30 år i Roveniemi, og i den tid har han været besøgt af millioner, inklusive popstjerner, politicere, tv-kendisser, sportsfolk og turister fra hele verden. Siden 1985 har julemanden mpodtaget 17 mio. breve fra over 200 lande, og Julemandens Postkontor er et must, hvis man besøger julemandens landsby i Finland. 

 

Rovaniemi by blev næsten jævnet med jorden i 2. verdenskrig. I 1950 gæstede den tidl. amerikanske præsidentfrue, Lady Eleanor Roosevelt, byen for at se genopbygningen og for at besøge polarcirklen. I den forbindelse sørgede embedsmænd i Rovaniemi for i al hast at få bygget en hytte nord for byen, der dermed markerede starten på Julemandens Landsby.