Vil du have din Coca-Cola knasende sprød og karamelliseret, perlende frisk eller blød og sød. Vi har samlet fire opskrifter, hvor din Coca-Cola forvandler helt almindelige retter til delikatesser. 

Coca-Cola – det er noget, man drikker. Men det er faktisk præcis lige så lækkert at bruge det i madlavningen. Vi har samlet vores fire yndlingsretter, hvor Coca-Cola er den centrale ingrediens, der giver retten det ekstra magiske touch.  Se vores YouTube-guide, læs, og kast dig ud i det. Du vil ikke fortryde det.

Tag vennerne med i køkkenet, og kom i gang. 

1. Kylling i Coca-Cola

En nem hovedret med kylling i Coca-Cola. Hurtig at lave og smager skønt med en sprød salat. Se her, hvordan du gør.

Det skal du bruge:

  • En flaske Coca-Cola (330ml)
  • 1 dl tomatketchup
  • ½ dl BBQ-sauce
  • 2 tsk. honning
  • 4 tyndskårne kyllingefileter
  • Salat og ris, som du bedst kan lide det

Sådan gør du:

Læg kyllingefileterne i en gryde, tilsæt alle ingredienserne, og rør rundt. Bring det i kog, og læg låg på gryden. Skru ned for varmen, og lad det simre i 20 minutter. Rør rundt en gang imellem. Fjern låget, og lad det koge videre i 5-10 minutter.

Servér retten med ris og en god salat.

2. Coca-Cola glaseret skinke

Coca-Cola og ananas giver din skinke et spark bagi, du bare vil elske. Se her, hvordan du tilbereder den.

Opskrift:

Forvarm ovnen til 160 grader.

Det skal du bruge:

  • En skinke på ca. 3½-4 kilo
  • 4-5 dl brun farin
  • 1 Coca-Cola (330 ml.)
  • 1 dåse ananas i skiver
  • Asparges eller en anden god, sprød grøntsag

Sådan gør du:

Skær riller/tern på alle sider af skinken, og placér den i et ildfast fad/en bradepande.  Klap farinen på skinkens sider.

Sæt bradepanden i ovnen, og bag skinken, indtil sukkeret begynder at smelte (ca. 30 min.). Hæld Coca-Colaen over sammen med saften fra en dåse ananas i skiver. Sæt skinken tilbage i ovnen, og bag videre i ca. 2 timer. Hver 20. min  hældes saften over skinken.

Tag bradepanden med skinken ud af ovnen, og læg ananasskiverne i saucen. Lad det hvile i 10 min.

Servér skinken med saucen og ananasskiverne og fx friske grønne asparges.

3. Coca-Cola- & kaffemarineret oksekød 

Coca-Cola kæler også om oksekød. Kombinér Coca-Cola med kaffe og krydderier, marinér natten over, og vupti – en lækkerbisken. 

Opskrift

Det skal du bruge:

  • 2 fed presset hvidløg i en gryde
  • 1 tsk. ketchup
  • Lidt salt og friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. stærk sauce, som fx Tabasco eller en chilisauce
  • 3 spsk. riseddike
  • 3 spsk. stærk kaffe
  • 1 Coca-Cola (ca. en dåsefuld) – her går det ikke med zero, light eller life
  • 4 gode oksesteaks
  • En salat med fx mango og rødløg 

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen i en fladbundet skål/gryde.  Læg dine steaks i marinaden, og sæt film over. Lad kødet trække i køleskab i min. 8-10 timer – du kan sagtens lave dette dagen før, du får gæster.

Tag dine okesteaks op, og dub dem med køkkenrulle, så de ikke er søbet i marinade. Grill eller steg dem, som du bedst kan lide dem.

Hæld marinaden op i en gryde, og lad det koge ind ved middelvarme, til det tykner - det går stærkt, så hold øje med den.

Skær dine steaks i skiver, hæld saucen over, og servér.

Vi kan godt lide en salat med fx mango til.

4. Coca-Cola is

Lav din egen skønne Coca-Cola is. 

Opskrift:

Det skal du bruge:

  • ½ liter piskefløde
  • Vaniljeessens og korn fra en vaniljestang
  • 1 dl Coca-Cola (det må ikke være zero, light eller life)

Sådan gør du:

Pisk ingredienserne sammen.

Hæld det i en ismaskine, hvis du har én, og lad det stå i ca. 20 min. Tag ismassen ud af maskinen, put den i en boks, og sæt den i fryseren 2 timer mere.

Hvis du ikke har en ismaskine: Hæld massen i en boks, og sæt det i fryseren i 1,5 time. Tag boksen ud, rør rundt, og sæt det i fryseren i 2 timer mere.

Servér isen med frisk frugt.