Det tyske fodboldlandsholds stjernemålvogter, Manuel Neuer, er rejst med sit hold til EM i Frankrig som forsvarende verdensmester. Coca-Cola Journey har stillet seks skarpe spørgsmål til keeperen, der med selvtilliden i top peger på sit eget hold som turneringens stærkeste.

Ved verdensmesterskabet i Brasilien i 2014 vandt Tyskland ikke blot guldmedaljen. Manuel Neuer sikrede sig også titlen som den bedste målmand. Ved siden af landsholdet har han desuden vundet alt, hvad der er værd at vinde, for sit klubhold FC Bayern München.

Derfor er selvtilliden helt i top hos Manuel Neuer. Han ved, at modstanderne har stor respekt for ham og hans hold. Men han siger også: ”Vi kommer ikke til at ligge på vores hotelværelser og vente til kampene går i gang”. Der skal stadig trænes, og modstanderne skal studeres nøje.

Coca-Cola Journey mødte Manuel Neuer til en snak om det tyske holds form, om presset på deres skuldre som forsvarende verdensmestre og om den bedste måde at forberede sig på.

1. Hvor vigtigt er det med humor blandt holdkammeraterne? 

”Meget vigtigt! Vi skal selvfølgelig tage turneringen alvorligt, men det er også super vigtigt, at nogen fyrer jokes af. Og det er der altid nogen, der nok skal stå for. På landsholdet og i Bayern vil jeg sige, at den sjoveste er Thomas Müller. Han har et godt humør og laver altid sjov og ballade. Selv i situationer, hvor det slet ikke er oplagt. Men hans stil passer super godt til alle”.

2. Giv tre gode grunde til, at Tyskland tager titlen som europamestre?
”Vi er den nuværende verdensmester, og vi ankommer med selvtillid. Vi har forhåbentlig det bedste mandskab på banen, og vi har stærke fans, som støtter os“.

Manuel-Neuer_2.1.jpg

Selfie på en bar: Manuel Neuer.

3. Er der en grund til, at Tyskland ikke bliver europamestre?
”Så skal det være, hvis de andre spiller bedre. Men jeg ser i øjeblikket ikke noget andet hold, der konsekvent spiller så fremragende, at vi ikke kan slå dem“.

4. Hvor stort er presset, når nu I ankommer som verdensmestre?
”Presset er altid stort ved turneringer – det var det også ved den seneste. Det har for det meste set godt ud frem til semifinalen, men så har vi ikke kunnet slå de store nationer. Nu har alle naturligvis respekt for os. Vi ved, hvad vi skal gøre, og vi har et stærkt hold. Så forudsætningerne for turneringen er optimale“.

5. Hvor meget forbereder I jer inden kampene?
”Forberedelsen er forskellig. Når vi spiller imod en modstander som Nordirland, som vi aldrig har spillet imod før, studerer vi nøje spillerne og spillestilen. Men et hold som det polske har vi spillet imod to gange, så dem kender vi bedre”.

6. Kampene i EM spilles om aftenerne, så det er en lang dag, før I skal spille. Ville du nogle gange ønske, at der blev fløjtet til start noget tidligere?
”I Bundesligaen spiller vi oftest kl. 15.30, men i Champions League spiller vi også om aftenerne. Så vi kan spille til hver en tid. Som regel træner vi i sådanne tilfælde om formiddagen og hænger så ud hele dagen på hotelværelserne. Vi holder os friske, spiser to gange før kampen og holder møde. Så vi kommer ikke til at ligge på vores hotelværelser og vente til kampene går i gang”.

I Tyskland har Manuel Neuer optrådt i reklamer for Coca-Cola. Hvis du endnu ikke har set målvogteren folde sit skuespiltalent ud, så tjek denne sjove reklame for Coca-Cola zero ud.

Du kan følge Manuel Neuer på FacebookTwitter og Instagram!