Nøglen til en sund kost er at indtage varierede fødevarer med måde. Det indbefatter mad og drikke, der indeholder sukker, som består af kalorier. Disse mad- og drikkevarer kan være en del af en afbalanceret livsstil, så længe man ikke får for meget.
Det er vigtigt for ens helbred og velvære at have nok væske i kroppen. Hvis man ikke drikker nok, kan man risikere dehydrering, hvilket påvirker de normale fysiske og kognitive funktioner. Normalt skal vi have mindst 2 liter væske om dagen.
Alle drikkevarer indeholder væske. Ligesom med alt andet mad er det vigtigt at nyde drikkevarer og stadig holde sig inden for sit daglige kaloriebehov . Det betyder, at det er afgørende at finde den rette balance mellem kost og motion for at opnå og vedligeholde en sund vægt. Du bliver nødt til at vægte de kalorier, du indtager, når du spiser og drikker (energi) mod de kalorier du forbrænder gennem fysisk aktivitet (forbrænding). Eksperter kalder det 'energibalance'.

Kend de kalorier, du indtager

En afbalanceret livsstil begynder med at forstå, hvor mange kalorier du faktisk får fra den mad og de drikkevarer, du indtager - og træffe en beslutning på det grundlag omkring mad og drikkevarer, der svarer til dine egne, individuelle behov.
Vores krop har brug for energi for at fungere. Mængden af energi i mad og drikkevarer kommer an på, hvor mange kulhydrater de indeholder (såsom sukker), fedt, protein og alkohol. Denne energimængde er udtrykt i kilokalorier (kcal) eller kilojoules( kj). Forskellige næringsstoffer og alkohol indeholder forskellige mængder kalorier per gram: 1 gram fedt = 9 kcal, 1 gram kulhydrater (inkl. sukker) = 4 kcal, 1 gram alkohol = 7 kalorier og 1 gram protein = 4 kalorier. Den "rette" energibalance for en bestemt person kommer an på mange faktorer, herunder køn, alder, højde og mængden af fysisk aktivitet.
Det er vigtigt, at vi ved mere om de kalorier, vi indtager og vigtigheden af en sund og aktiv livsstil. Coca-Cola hjælper folk med at træffe beslutninger på et oplyst grundlag omkring vores drikkevarer ved tydeligt at vise kalorieindhold, andre næringsmæssige informationer og Anbefalet Indtag på vores emballage. Anbefalet Indtag henviser til den procentdel af næringsstoffer, som en gennemsnitlig voksen får fra en portion drikkevare eller mad. Normalt anvendes 2000kcal/8400 kj som reference for en gennemsnitlig voksens daglige kalorieindtag.
Til dem, som gerne vil balancere eller reducere deres kalorieindtag, tilbyder vi en lang række drikkevarer med få eller ingen kalorie, herunder vand.