Manglen på rent drikkevand i Afrika er ikke nogen nyhed. Hvert år koster vandbårne sygdomme, som kan forhindres, millioner af afrikanere livet. Én organisation alene kan ikke løses kontinentets vandkrise, men virksomheder, civilsamfundet, NGO'er og regeringer kan arbejde sammen om at udvikle bæredygtige løsninger.

I 2009 lancerede The Coca-Cola Africa Foundation Replenish Africa Initiative (RAIN), et program til 30 milli-oner US dollar, som vil forsyne mindst 2 millioner mennesker over hele Afrika med rent vand senest i 2015 og finansiere vandprojekter i alle afrikanske lande. RAIN-finansierede projekter forbedrer de sanitære forhold og hygiejne, sikrer en mere effektiv udnyttelse af vand og beskytter vandskel. Indtil nu har RAIN sørget for adgang til rent vand for mennesker i 35 af Afrikas 58 lande. Det har tilvejebragt næsten 2 milli-arder liter vand og forbedret mere end 1.600 lokalsamfund.

Fordi manglen på vand og sanitære forhold i afrikanske lande er særligt hårdt for kontinentets piger og kvinder, har vi fokuseret mange af investeringerne på vand og sanitære partnerskaber, der har til formål at forbedre livet for omtrent 500.000 piger og kvinder i hele Afrika.

I 2014 meddelte Coca-Colas bestyrelsesformand og CEO, Muhtar Kent, at The Coca-Cola Africa Foundation (TCCAF) vil udvide sit Replenish Africa Initiative (RAIN) gennem 2020 til at støtte en pan-Afrikansk adgang til rent vand og sanitære programmer for yderligere 4 millioner afrikanere.