Hver dag nyder millioner af mennesker koffeinholdige drikke, såsom kaffe, te og læskedrikke. I læskedrikke kan koffein anvendes som smagsstof eller opkvikkende middel.

Som smagsstof bidrager det til Coca-Colas helt særlige smag, som er elsket af folk over hele kloden. Den mængde af koffein, der skal til for at give den særlige smag, er desuden meget mindre, end hvis koffein tilsættes som opkvikkende middel. Der er ikke mere end 32mg koffein i en 330ml dåse Coca-Cola. Energi-drikke indeholder en større mængde koffein; typisk indeholder en 250ml dåse energidrik omkring 80mg koffein.

Folk er ofte overraskede, når de finder ud af, at en dåse Coca-Cola indeholder meget mindre koffein end den samme mængde kaffe. Koffeinindholdet i Coca-Cola er omkring en tredjedel af den samme mængde filterkaffe og halvdelen af, hvad der er i te.

Den Videnskabelige Komité for Levnedsmidler (SCF) vurderer, at koffeinindtaget ikke bør overstige 300mg/dagen. Især rådes gravide kvinder til ikke at indtage mere end 300mg koffein om dagen. Det sva-rer til omtrent 10 dåser Coca-Cola.

Koffein er en naturlig bestanddel af blade og frø på mange planter. Koffein er en populær ingrediens og fås derfor både som en naturlig ingrediens og som kunstigt fremstillet koffein. Det betyder, at det er det samme som, eller en kopi af, det som forekommer i naturen. I Coca-Cola bruger vi imidlertid kun naturligt koffein.

Fordi koffein er blevet indtaget i århundreder, ved vi meget om det - det er blevet studeret i vid ud-strækning og er kendt for at være sikkert, når det indtages med måde. Regeludstedende myndigheder over hele verden, heriblandt Europa Kommissionen, betragter en moderat brug af koffein i fødevarer som sikkert.