Der er intet, som slår en hyggelig sommeraften med venner og lækker mad. Vi har samlet et par barbecue-opskrifter, som indeholder Coca-Cola.

Selvom du foretrækker din iskolde Coca-Cola i et glas med en skive citron, kan den også bruges til andre ting – f.eks. madlavning. Vi har samlet tre opskrifter, hvor Coca-Cola indgår som en af ingredienserne – du bliver overrasket over, hvordan din yndlingsdrik kan karamellisere dit kød samt give sødme og sprødhed til sommerens barbecue-aftener!
 

Coca-Cola barbecue-ribben


Ingredienser til ribbenene

  • 1,5 liter Coca Cola (ikke Zero, light eller Life)
  • 1 stort løg, skåret i kvarte
  • 6 fed hvidløg, skrællet og presset
  • 2 laurbærblade
  • En spiseskefuld sorte peberkorn
  • Ca. 2 kilo ribben


Ingredienser til barbecuesaucen

  • 100 g usaltet smør
  • 1 lille løg, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, skrællet og presset
  • 250 ml ketchup
  • 1,5 spiseskefuld sennep
  • 50 ml brun farin
  • 1 teskefuld Worcestershire Sauce
  • 1 dåse (330 ml) Coca Cola (ikke Zero, light eller Life)
  • Salt og peber til at smage til


Fremgangsmåde

  1. Læg ribbenene i en stor gryde, og tilføj Coca-Cola, løg, hvidløg, laurbærblade og peberkorn. Sørg for, at ribbenene er helt dækket, og tilsæt evt. lidt vand, hvis nødvendigt.
  2. Bring det hele i kog, og lad det simre ca. 1 time, indtil kødet begynder at løsne sig fra benene.
  3. Imens ribbenene koger, skal saucen laves. Alle ingredienserne puttes i en kasserolle.
  4. Saucen bringes i kog og skal simre i ca. 25 minutter under omrøring. Saucen skal simre, indtil den er godt tyk.
  5. Smag derefter saucen til med salt og peber, og giv den en tur med en stavblender.
  6. Grillen forvarmes (evt. kan ovnens grillfunktion benyttes), og ribbenene tages op af gryden.
  7. Marinér kødet i saucen, og grill kødet omkring 4-5 minutter på hver side.
  8. Til sidst skal kødet hvile i sølvpapir i 5-10 minutter, inden det serveres, hvor den resterende sauce kan bruges som dyppelse. Velbekomme!
     

Sød og røget pulled pork med Coca-Cola


Ingredienser

  • Ca. 2 kilo nakkesteg
  • 1 stort løg, skåret i tern
  • 600 ml barbecuesauce
  • 1 dåse (330 ml) Coca-Cola (ikke Zero, light eller Life)
  • Salt og peber


Fremgangsmåde

  1. Placér løgene i bunden af en slow cooker. (Et ildfast fad med låg kan også bruges).
  2. Gnub salt og peber på alle sider af kødet – der skal ikke holdes igen. Brug rigeligt med salt og peber, så hele stykket er dækket. Placer nu kødet oven på løgene.
  3. Bland så barbecuesaucen og Coca-Colaen i en skål, og hæld det over kødet.
  4. Læg låg på slow cookeren, og lad det simre ved lav varme i 8 timer (eller i det ildfaste fad, der skal i ovnen på 100 grader i 8 timer).
  5. Efter 8 timer tages kødet ud og placeres i en skål eller et stort dybt fad.
  6. Nu skal det trevles med to gafler (hvilket gerne skulle gå meget let) og bagefter lægges tilbage i slow cookeren (eller i en stor gryde).
  7. Herefter skal det simre i 30-40 minutter ved lav varme og under omrøring, så saucen bliver fordelt godt.
  8. Nu er det klar til servering, f.eks. som fyld i en burger i stedet for en bøf.