For tredje år i streg har Coca-Colas populære julelastbil kørt rundt i det danske land for at sprede julestemning - og indsamle penge til Mødrehjælpens julehjælp. Danskerne gav et rekordbeløb på 440.000 kr.

Julestemningen var ekstra høj, da Coca-Colas julelastbil drog ud på sin rute i december, og mere end 80.000 børn og voksne mødte op over hele landet for at nyde en iskold forfriskning, opleve den nye juleudstilling inde i lastbilen og se den gigantiske snekugle.

Igen var det muligt at købe en julesouvenir med hjem, og som altid var den populære miniature julelastbil i høj kurs. Men som noget nyt var det i år også muligt at få fingrene i flotte kageforme og funklende snekugler mod en donation – og beløbet gik ubeskåret til Mødrehjælpens velgørenhedsarbejde for økonomisk trængte børnefamilier.

Og det udnyttede de besøgende i dén grad. I alt donerede danskerne 438.539 kr. – svarende til næsten 1.460 julemiddage eller 365 middage med gaver til familier med to børn.

De sidste to år har vi oplevet, at miniaturekopien af Coca-Colas lastbilen er blevet revet væk, og i år var ingen undtagelse. Efterspørgslen har været så stor, at vi måtte bestille mere merchandise hjem til undervejs på ruten, før lastbilen nåede sin endestation.

Om Mødrehjælpens julehjælp

Der er god brug for hjælp. Mødrehjælpen fik i julen 2019 over 8.000 ansøgninger om julehjælp fra børnefamilier i hele Danmark. Over 3000 familier fik del i Mødrehjælpens julehjælp i år.

Udover et kontantbeløb til gaver og mad består julehjælpen også af et gratis tilbud om rådgivning og netværksskabende aktiviteter hos Mødrehjælpen.

De familier, der søger om hjælp, kæmper ofte både med økonomiske, sociale og psykiske udfordringer. 87 procent af dem er enlige forældre, hvor gæld er en af de primære årsager til, at de søger om hjælp.

Læs mere her: Mødrehjælpen.