I år afholder Coca-Cola i samarbejde med idrætsorganisationen DGI HappyMoves for fjerde gang. Årets sæson byder på en stor nyhed for de unge deltagere: I år kan man nemlig blive lokal mester i Virtual Reality.

HappyMoves handler om bevægelse og idræt, så umiddelbart lyder computerspil måske ikke som en oplagt aktivitet ved HappyMoves. Og så alligevel. For Virtual Reality (VR) er en teknologi, hvor man oplever et computersimuleret univers gennem særlige VR-briller og controllers i hænderne. Det kræver, at man bevæger sig i takt med spillet – og det giver faktisk mere sved på panden, end man lige skulle tro.

I år kan deltagere ved HappyMoves for første gang nogensinde prøve kræfter med VR. For de fleste er det en helt ny måde at motionere på.

”Målet med HappyMoves er at give de unge mod på at være aktive i hverdagen – uanset om de kommer for at spille brætspil, skumtennis eller deltage i vores VR-mesterskab. Det vigtigste er, at de får mulighed for at slippe for hverdagens forpligtelser, have det sjovt og få bevæget sig på en måde, som passer ind i deres dagligdag. VR er et nyt og spændende tiltag, som også tiltrækker de unge, der normalt ikke orienterer sig mod motion,” siger Minna Væver, der er projektleder for HappyMoves.

Star Wars møder Guitar Hero i VR-univers

Ved årets HappyMoves kan man blive lokal VR-mester i spillet Beat Saber. Beat Saber er et populært VR-spil, som minder om en blanding af Star Wars og Guitar Hero. Det handler nemlig om at fægte med lyssværd i takt til musikkens rytmer og ramme så præcist som muligt.

De mange nye muligheder inden for VR-spil har gjort VR til en trend, der boomer verden over. Men det er endnu ikke så nemt at komme til at spille VR som fx fodbold eller bordtennis, fordi VR-teknologien stadig er dyr. Og netop derfor har HappyMoves i år valgt at give unge mulighed for at prøve kræfter med det sjove VR-univers.

Ved HappyMoves er alle unge velkomne, uanset om man vil forsøge at blive lokal VR-mester, eller man hellere vil prøve street soccer, petanque eller bare chille sammen med andre unge.  

HappyMoves afvikles i samarbejde med DGI’s landsdelsforeninger og planlægges af frivillige unge fra lokalmiljøerne.