Hibiscusplanten er kendt for sine store farvestrålende blomster, som findes i alt fra de sarteste pasteller til de stærkeste røde nuancer. Selvom Hibiscusen befinder sig bedst i tropiske klimaer såsom i Asien og Afrika, er vi i Danmark også blevet ganske begejstret for den eksotiske plante, der kom til Europa tilbage i 1700-tallet.

Der eksisterer mere end 200 Hibiscus-sorter. Den vokser som både buske, træer og stauder. Herhjemme er det særligt Hawaiiblomsten og den prægtige Syriske Rose, som har vundet indpas i de danske hjem og haver. Du må dog ikke tage fejl af navnet ’Syrisk Rose’, for planten har intet med Syrien at gøre. Den sensommerblomstrende busk stammer faktisk fra Kina og Indien.

Gennem tiden er Hibiscusblomsten blevet anvendt til at lave medicinske urter samt skønne læskedrikke såsom te.
I Egypten blev blomsten før benyttet til at nedsætte feber og hjælpe på hjertesygdomme, mens man i Afrika fik Hibiscus mod forstoppelse og leversygdomme.

Har du besøgt Hawaii, Sydkorea eller Malaysia, er du garanteret stødt på et væld af Hibiscusblomster – her har den nemlig fået tildelt den fornemme titel som nationalblomst.