Coca-Cola Danmark og DGI arrangerer for fjerde år i træk HappyMoves, og i år fik HappyMoves kongeligt besøg, da H.K.H Kronprins Frederik lagde vejen forbi de sjove idrætsaktiviteter. Det skete som en del af fødselsdagsarrangementet Royal Run i Aalborg den 21. maj.

Skumtennis, kongespil, petanque, tennis, street soccer og mini games. Igen i år kan unge i hele landet få gratis træning med dygtige instruktører og anderledes aktiviteter i HappyMoves. Og selvom HappyMoves primært er tiltænkt unge, så blev den nu 50-årige Kronprins Frederik også tiltrukket af de sjove idrætsaktiviteter, da han løb forbi Utzon Parken i Aalborg som en del af Royal Run.

Det vakte stor begejstring hos arrangørerne bag HappyMoves i Aalborg.

”Det var en fornøjelse at hilse på Kronprinsen og fortælle ham om HappyMoves. Han var særligt interesseret i vores frie og gratis tilgang til bevægelse, og han var var vild med idéen om at aktivere unge gennem legen. Så han kunne godt forstå, hvorfor vi har så stor succes med HappyMoves, som vi har i Aalborg,” fortæller René Melvad Jørgensen, der er programleder ved HappyMoves og DGI i Aalborg.

HappyMoves giver smil og energi 

HappyMoves afvikles med DGI’s landsdelsforeninger, og det har vist sig at være et populært initiativ, fordi det er i øjenhøjde med de unge og passer ind i deres hverdag.

”Vi ved, at unge har et fyldt skema, hvor skole, lektier og arbejde fylder rigtig meget. Med HappyMoves tilbyder vi et break, hvor de unge kan slippe alle forpligtelserne, have det sjovt og få bevæget sig på en måde, som passer ind i deres hverdag. Uanset om de unge deltager ved at spille brætspil eller skumtennis, så er det vores mål, at de går derfra med et smil på læben og lidt mere energi til ugens mange forpligtelser,” siger Minna Væver, projektleder for HappyMoves.

Unge kan deltage i HappyMoves i Aalborg, Aarhus, Holstebro, Odense, Randers og København. I alle byer planlægges HappyMoves af frivillige unge fra lokalmiljøet, som kaldes ’HappyMoves-agenter’.

”HappyMoves handler om glæde og det at have det sjovt. HappyMoves udfordrer det kendte med et twist af noget nyt. Så hvis man mangler et sted at hænge ud med vennerne, skal man bare komme og prøve HappyMoves. Vi har fede aktiviteter og et lækkert lounge-område, hvor man kan chille og have det sjovt,” siger Alberte D. Kristensen”, der er frivillig HappyMoves-agent i Holstebro.

Bliv lokal mester i virtual reality

Som noget helt nyt kan man i år prøve virtual reality som en del af de sjove idrætsaktiviteter. Virtual reality (VR) er en teknologi, hvor man gennem særlige VR-briller oplever et computersimuleret univers. Det er en helt ny måde at bevæge sig og have det sjovt på – og det har de unge taget godt imod.

”Det har været en stor succes med vores virtual reality-konkurrence, og det har været fantastisk sjovt at se de unge kæmpe og få sved på panden på en helt ny måde,” siger Minna Væver fra HappyMoves.

Man kan læse mere om HappyMoves i de forskellige byer på Facebook:

·         Aalborg: www.facebook.com/happymovesaalborg

·         Aarhus: www.facebook.com/happymovesaarhus

·         Holstebro: www.facebook.com/happymovesholstebro

·         Odense: www.facebook.com/happymovesodense

·         Randers: www.facebook.com/happymovesranders

·         København: www.facebook.com/happymovesKBH