Som et af verdens mest kendte brands med en historie, der går over 130 år tilbage, tiltrækkes mange samlere af Coca-Cola. En af dem er Alex Sjørslev på 39 år. På sit loft i byen Hørning i Midtjylland har han over 6000 Coca-Cola genstande. Samlingen betegnes som en kunstsamling og er derfor forsikret for over 100.000 kroner. Alex holder meget af alle sine genstande, men specielt én ting, som han personligt modtog som gave fra Coca-Cola i forbindelse med den ikoniske flaskes 100-års-fødselsdag, har en særlig plads i hans hjerte.

Skilte, dåser, vækkeure, en motorhjelm, specialflasker – listen er alenlang, hvis man vil opremse Alex Sjørslevs mange Coca-Cola genstande. Han er Samler med stort S, og siden han var barn, har ideen om at samle på ting haft hans store interesse. Før han begyndte at samle på genstande fra Coca-Cola, samlede han på kuglepenne, tegneserier, mønter og klistermærker, hvor han nåede op på hele 30.000 mærkater.

Et glas i Sønderjylland blev starten på et Coca-Cola eventyr

Et særligt glas fra Coca-Cola på en restaurant i Sønderjylland blev begyndelsen på hans Coca-Cola eventyr. Da Alex var otte år gammel, var han en aften ude at spise med sine forældre. Her fik han serveret sin Coca-Cola i et specielt glas, drejet på en helt særlig måde, som han ikke kunne lade være med at beundre. Da de forlod restauranten, købte Alex’ far glasset af tjeneren, og Alex fik det med hjem. Herfra tog interessen fart, og samlingen voksede.

På hans efterskole gik rygtet hurtigt om, at Alex samlede på ting fra Coca-Cola, og hans venner hjalp med at finde genstande til samlingen – en ven ofrede sin stol, og andre tog ting med hjem fra udlandet. For syv år siden voksede samlingen med en tredjedel, da han valgte at købe en andens samlers mange genstande.

Samler på viden om verdensbrandet

Men Alex Sjørslev nøjes ikke med at samle på ting fra Coca-Cola. Han læser også om brandet, og med årene er det blevet vigtigere for ham at samle på viden frem for genstande:

”Med tiden er jeg blevet meget optaget af at ”samle på viden”. Jeg er også blevet lidt mere kvalitetsbevidst, når det kommer til, hvilke genstande jeg ønsker i min samling. Unikke flasker og gamle skilte er noget, som nok altid vil have min største interesse,” fortæller han.

Fik en uerstattelig gave ved flaskens 100-års-fødselsdag

Det er ikke helt nemt at udvælge én yndlingsgenstand, når man har 6000 at vælge imellem. Dog er der alligevel én speciel Coca-Cola flaske, som Alex passer lidt ekstra på:

”Da den ikoniske Coca-Cola flaske fyldte hundrede år, fik jeg en speciallavet flaske af dem i gave. Det, der gør det stort, er, at der kun findes hundrede af dem i verden – og jeg ejer en af dem!” fortæller Alex begejstret.

Alex kan ikke forestille sig, at han nogensinde vil skille sig af med sin samling, som han rent teknisk har fået forsikret som en kunstsamling for over 100.000 kroner.

Se billeder fra Alex’ samling her: