Årets største fest, og her mener vi selvfølgelig nytårsaften, står for døren. Men har du husket at planlægge ’dagen derpå’-måltidet?

Når juleræset har lagt sig, skal vi byde et nyt år velkommen med et brag af en fest. Men som alle ved, kræver store fester forberedelse. Kjolen og nytårshatten skal findes, der skal handles ind til kransekagen, og sikkerhedsbrillerne skal købes.

Det sidste, du tænker på, er derfor nok, hvad du skal have at spise den 1. januar. Men det kan godt betale sig at være velforberedt, for køerne hos fastfoodkæderne kan virke noget uoverskuelige efter en lang nat med dans og drinks.

Du bør derfor planlægge og handle ind til dit første måltid i 2017 et par dage i forvejen. På den måde er du også sikker på at ligge inde med alle ingredienserne, når det ultimative ’dagen derpå’-måltid skal laves.

Vi giver dig her et bud på en klassiker.

Coca-Colas gourmetburgere med søde fritter (2 stk.):

Burger:

300 g oksekød

100 g god kvalitetsbacon

2 hvide boller, eventuelt krydderboller

2 sprøde hjertesalatblade

1 løg

80 g cheddar

200 g champignoner 

25 g smør

1 spsk. rørsukker

1 spsk. balsamicoeddike

Salt og peber

Lidt olie

Evt. 1 avokado og 1 tomat (kan sagtens udlades, hvis du går efter den greasy version!)

Søde fritter:

500 g søde kartofler

2 spsk. olivenolie

2 spsk. citronsaft

Salt og peber

7-10 blade salvie

Fremgangsmåde:

  1. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove både. Kom dem i en pose, og hæld olie, citronsaft samt hakkede salvieblade ned i sammen med salt og peber. Mix det hele godt.
  2. Bred kartoffelbådene ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 230 grader, til de er gyldne og sprøde.
  3. Skær champignonerne i skiver, og steg dem på panden i smør, til de er gyldenbrune. Krydr dem med salt og peber.
  4. Skær løget ud i strimler, og steg det i smør på en anden pande ved svag varme. Tilsæt rørsukker og balsamicoeddike, og lad løgstrimlerne simre, til siruppen bliver tyktflydende.  
  5. Form kødet til to bøffer, og steg dem på en varm pande i lidt olie. Krydr dem med salt og peber – og vigtigst af alt: Top dem med en eller to skiver cheddar.
  6. Skær bollerne i halve, og rist dem i ovnen.
  7. Kom alle herlighederne i burgeren, og ”hæld” til sidst de smørstegte champignoner udover, før du sætter toppen af bollen på. 
  8. Burgeren serveres med de søde fritter til.