De fleste har set dem. De små video-klip florerer i dit nyhedsfeed på Facebook, med et løfte om et hurtigt, let og lækkert måltid. Videoerne tager over de sociale medier med et mål om, at brugerne ikke springer opslagene over i deres nyhedsfeed. Og det virker – de korte videoer med kun få minutters varighed viser brugerne, hvordan de let kan lave alt fra tærter til smeltende chokolade brownies. De virale videoer lader til at være en succes hos brugerne, da følgerne til kanalerne er voksende.

Tasty, der er online madlavningskanal til mediebureauet Buzzfeed, så i marts 2016 mere online interaktion med brugerne end noget andet amerikansk medieforlag. Størstedelen af trafikken var drevet af deres Facebook side. Et hurtigt kig på deres Facebook side viser, at de i dag har over 80 millioner følgere.

Baggrunden for succesen kan skyldes, at de fleste skal tage stilling til, hvad de skal spise hver eneste dag. De små videoer kan derfor give nye idéer på en hurtig og let måde. Derudover appellerer videoerne især til den yngre målgruppe, der bruger deres smartphones til at lede efter madidéer og via videoerne kan få en visuel guide til lækre opskrifter. I modsætning til en traditionel madlavningsvideo i fuld længde, hvor der bruges forskellige kameraer, personer og lyde, giver de korte videoer med brug af ét kamera, ét par hænder og et cool soundtrack, et let overblik over madlavningsprocessen.

Videoerne kan derfor siges at være en god måde at markedsføre madopskrifter på, da de er delbare via de sociale medier og kan nå ud til mange mennesker. Videoer med mad er altså oplagt content marketing for aktører inden for mad universet.

Se med her, hvis du står og mangler en lækker opskrift til i aften